Kuvaa napsauttamalla kuvat suurenee

12.7.2008

Partasuteja

Näitä partasuteja riittää täällä Sysmänkin pientareilla. Oikealta nimeltäänhän kasvi on kyläkarhiainen. Etelä-Suomen sanomissa olevassa jutussa kerrotaan kasvin kulkeutuneen Suomeen Vienanmereltä päin kaupparatsujen matkassa 1700-1800 luvuilla. Tässä vielä linkki Wikibedian sivulle" Kyläkarhiainen"

3 kommenttia:

 1. Heippas, Tapsu !
  Mulla oli Picasa koko ajan koneella, mutta en tiennyt, että sillä saa kaikkee kivaa ja korjailtua niitä asioita, joita ei ennätä ennen kuvausta tehdä, niitä kaikkia säätöjä. esim. rajattua kuvia, suoristaan niitä ,värisävyjä, valoa, kontrasteja ja kaikkea muutakin paljon. Se on ilmainen netistä ja suomenkielinenkin. Mun kuvat on kaikki Picasassa ja niitä voi kansioida ja tehdä erilaisia kollaaseja ja näin leikitellä monella lailla. En osaa paremmin neuvoa, mutta sieltä se löytyy. Vapulis mulle kertoi, vaikka oli ollut koko ajan itellä tuo ohjelma, mutta kun en oikein osannut sitä hyödyntää. Kuvia voi ottaa näin laajemmmalla otoksella ja sit rajata niitä uudelleen ja uudelleen, miten haluaa. Se on koko ohjelma hyvä juttu. Netistä se löytyy, joku muu osaa varmaan neuvoa sen paremmin. Mukavii kuvii oot taas kesästä koonnut blogiisi.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi! Picasa on tosi näppärä ja ilmainen kuvankäsittelyohjelma monipuolisine säätöineen. Sitä olen jo pitkään käyttänyt, Albumin diaesityksen automaattiseen käynnistykseen ohjetta en löytänyt mutta ehkä parempi että ei automat käynnisty;-) Laitoin sulle viikko sitten kysymyksen miten neliöit kuvasi, mutta et kai ole huomannut?Komeita kuvi on itselläsikin. Kesäterv.Tapsu

  VastaaPoista
 3. Moikkas !
  Olisin mää huomannut vaan en oo lukenut kun oon ollut poissa vähän kauempana niinsanotusti lomalla.
  Neliön kollaasit voi kivasti tehdä just Picasalla vain valitsemalla kuvat. Kuvaamisiin taas ja mukaviin aiheisiin on koko kesä aikaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!