Kuvaa napsauttamalla kuvat suurenee

28.12.2010

Teematiistai

Viikon teemana KIVI  Tälläinen reikäkivi löytyi meren rannalta, rantavedestä. Mikä lie reiän porannut? vrt. kokoa patteriin eli paksuuskin samaa luokkaa kuin patteri.

12 kommenttia:

 1. Hieno on löytösi!
  Jospa tää on joku sedimentti ja pohjamudan joukkoon on tiivistynyt joku pehmeämpi aines jonka ajanhammas on myöhemmin kuluttanut pois (tai jotain...).
  Voi voi tähän haasteeseen ei sitten olekaan helppo vastata, on niiiin paljon erikokoista ja näköistä kiveä maailma pullollaan...

  VastaaPoista
 2. Tuota kun vähän aikaa tuijotteli, niin sieltä paljastui hauska eläinhahmo, jolla on iso nenu, silmä ja hämmästyksestä auki oleva pikkusuu! :)

  VastaaPoista
 3. Hieno on kivi katsoa ja hämmästellä, Taitaa vain olla minun selitys kovin arkinen tuolle reiälle. Kiven muoto tosin ei tue kovapanosräjäyttelyä.

  VastaaPoista
 4. Kivet on lähellä sydäntäni olleet aina, isot kalliot ja aivan pienet, joista teen korujakin ja muuta askaretta. Tämä on hyvin jo jossain hioutunut, mutta miten tuo läpimenoreikä on syntynyt, se on kyllä arvoitus.Upea taideteos on tämäkin.Silmät avoinna kulkiessa näkee paljon ihmeitä.

  VastaaPoista
 5. Olisiko tämä kivikautinen työkalu. Vähän pehmeältä tuo kiviaines kyllä vaikuttaa. Tuli vaan tuosta reiästä mieleen :)

  VastaaPoista
 6. Hieno on kivi! Reiän alkuperästä on paha mennä sanomaan, hieman poratulta vaikuttaa.

  VastaaPoista
 7. Onpa jännä reikä. Liekö joku pienempi kivi pyörinyt aaltojen matkassa ja samalla porannut reikää.. En tiedä mutta hieno on!

  VastaaPoista
 8. Kivet on ihania!! Tämäkin on niin mielenkiintoinen....

  VastaaPoista
 9. Mitä kivilaatua tuo on? Jotkut ovat pehmeämpää kuten hiekkakivi ja muotoutuvat helpommin veden liikkeen mahdollistamana.

  VastaaPoista
 10. Kivilaadusta en tiedä mutta rannat oli täynnä valkoista kiveä!

  VastaaPoista
 11. Ehkä kivi on ollut narunpäässä ja toiminut syvyysluotaimena.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!